Zorgeloos jouw domeinnaam registreren én beheren bij ClearMedia

ClearMedia biedt professionele klanten ondersteuning bij het registreren en beheren van de meest voorkomende domeinnamen.

Registreer nu

Zoals u wellicht reeds vernam, stopt Proximus vanaf 31/3/2024 met haar DNS service. Domeinnamen van professionele klanten worden vanaf dan beheerd door ClearMedia. Veel verandert er niet voor jou! Antwoorden op de meest voorkomende vragen kan je terugvinden onderaan bij onze Veelgestelde vragen.

Zoals u wellicht reeds vernam, stopt Proximus vanaf 31/3/2024 met haar DNS service. Domeinnamen van professionele klanten worden vanaf dan beheerd door ClearMedia. Veel verandert er niet voor jou! Antwoorden op de meest voorkomende vragen kan je terugvinden onderaan bij onze Veelgestelde vragen.

Vragen, laat het ons weten!

Heb je nog een vraag naar aanleiding van de migratie van jouw domeinnaam? Raadpleeg dan onze Veelgestelde vragen onderaan op deze pagina. Niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons dan via het contactformulier.

Wens je een domeinnaam te registeren? Vul dan het contactformulier zo volledig mogelijk in en wij nemen spoedig contact met je op.

Veelgestelde vragen

Waarom ontvang ik een factuur van ClearMedia? 

Sinds 31/3 is Proximus gestopt met het registreren en beheren van domeinnamen. Deze dienst werd overgenomen door ClearMedia, een dochterbedrijf van Proximus. 

Ik ontving een e-mail van Proximus waarin staat dat ik een nieuwe leverancier moet vinden. Wat moet ik nu doen?  

Residentiële of kleine zelfstandigen hebben een andere e-mail ontvangen dan de zakelijke klanten. Residentiële of kleine zelfstandigen worden niet overgezet naar ClearMedia. Enkel SMB-klanten worden automatisch overgenomen door ClearMedia. Voor hen verandert er, buiten de facturatie, niets. 

Kan iedereen een domeinnaam registreren bij ClearMedia? 

Professionele klanten met een BTW-nummer kunnen een domeinnaam registreren bij ClearMedia door het bovenstaand formulier in te vullen of door een e-mail te sturen naar dnsmaster@clearmedia.be

Ervaar ik een downtime bij de verhuis van Proximus naar ClearMedia? 

Proximus en ClearMedia nemen de grootste zorg om er voor te zorgen dat er geen onderbreking is van de DNS diensten. Mocht je als klant toch problemen ondervinden dan mag je dit melden aan dnsmaster@proximus.be en dnsmaster@clearmedia.be.

Waarom ontvang ik een factuur voor 1 jaar, en niet voor 1 maand zoals in het verleden? 

De domeinregistratiekosten zijn minimaal één jaar bij de registrar, vandaar dat klanten nu ook een factuur van 1 jaar ontvangen overeenstemmend met de geldigheid van één jaar domeinregistratie. 

Hoeveel kost een domeinnaam?  

De kostprijs van een domeinnaam is afhankelijk van de extensie die je wenst. Via deze link kan je de prijslijst downloaden van de meest voorkomende domeinextensies. 

Ik gebruik mijn domeinnaam niet meer, hoe kan ik deze opzeggen?  

Stuur minstens één maand voor de vervaldatum van het domein een stopzettingsbrief per e-mail of per post. Zo niet, dan wordt het domein automatisch met een jaar verlengd. 

Hoe kan ik wijzigingen aanbrengen in de DNS-records van mijn domeinnaam? 

Wijzigingen kunnen allleen aangevraagd worden per e-mail naar dnsmaster@clearmedia.be, waarbij precies wordt aangegeven welke wijzigingen in de DNS-records nodig zijn. Het verzoek moet afkomstig zijn van de geregistreerde eigenaar van de domeinnaam.

Kan ik zelf wijzigingen aanbrengen aan de configuratie van mijn domeinnaam?  

Op dit moment kunnen wijzigingen enkel uitgevoerd worden door ClearMedia. Wijzigingen kunnen aangevraagd worden via een e-mail naar dnsmaster@clearmedia.be, waarbij precies wordt aangegeven welke wijzigingen in de DNS-records nodig zijn. Het verzoek moet afkomstig zijn van de geregistreerde eigenaar van de domeinnaam.

Hoe kan ik controleren wie de eigenaar is van een domeinnaam? 

Dit kun je controleren met behulp van de website who.is of door de website van de betreffende TLD-extensie te raadplegen (bijvoorbeeld, .be/.brussel/.vlaanderen kan worden gecontroleerd op dnsbelgium.be). 

Hoe kan ik mijn registratiegegevens wijzigen? 

Registratiegegevens wijzigen kan alleen via e-mail naar dnsmaster@clearmedia.be. Het verzoek moet afkomstig zijn van de geregistreerde eigenaar van de domeinnaam. 

Hoe kan ik een bestaande domeinnaam naar ClearMedia overdragen?  

Professionele klanten met een BTW-nummer kunnen een bestaande domeinnaam naar ClearMedia overdragen door contact op te nemen met dnsmaster@clearmedia.be

Hoe kan ik een nieuwe domeinnaam registreren bij ClearMedia? 

Professionele klanten met een BTW-nummer kunnen een domeinnaam registreren bij ClearMedia via het bovenstaand naar ClearMedia overdragen door contact op te nemen met dnsmaster@clearmedia.be

Kan ik mijn eigen nameservers gebruiken voor mijn domein? 

Ja, dat kan. Stuur een e-mail naar dnsmaster@clearmedia.be, waarin je de exacte nameservers vermeldt die je aan je domein wilt koppelen. Het verzoek moet afkomstig zijn van de geregistreerde eigenaar van de domeinnaam. 

Wat is het Domain Name System (DNS)? 

Het Domain Name System (DNS) is het telefoonboek van het internet. Mensen krijgen toegang tot informatie online via domeinnamen, zoals Proximus.be of Google.com. Webbrowsers communiceren echter via IP-adressen. DNS vertaalt domeinnamen naar IP-adressen, zodat browsers internetbronnen kunnen laden. Deze bronnen omvatten voornamelijk e-mail, webapplicaties of andere bronnen die je wilt benaderen via het internet. Kortom, een domeinnaam bevat niet jouw internetbronnen, maar maakt eenvoudige en merk gebonden toegang tot deze bronnen mogelijk. 

Om een domeinnaam te gebruiken, moet je eerst een domeinnaam registreren. ClearMedia biedt deze registratiediensten aan voor de meest voorkomende top-level domeinen (TLD’s).

Wat is een top level domain (TLD)?  

Een TLD is alles wat volgt op de laatste punt van een domeinnaam. Bijvoorbeeld, in de domeinnaam google.com is .com de TLD. Enkele andere populaire TLD’s zijn .be, .org en .eu

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) heeft de autoriteit over alle TLD’s die op internet worden gebruikt, en het delegeert de verantwoordelijkheid voor deze TLD’s aan verschillende organisaties. Bijvoorbeeld, .be domeinnaamregistraties worden beheerd door dnsbelgium.be.